Foreningens historie

Foreningens historie

Foreningen Morten Korchs Venner er stiftet i 2012. Foreningen står bag etableringen og driften af Museum Morten Korch.
Ideen om et museum for den danske forfatter Morten Korch går dog tilbage til 2006, hvor forfatteren søn og forelægger Morten Andreas Korch besøgte Kærsgård Gods for at snakke om ideen. Han så under sit besøg bygningen Fyllested Mølle. Møllen er en historisk bygning, der med sin særegen beliggenhed og fortid som vandmølle passede perfekt til at huse et Morten Korch museum.
Efter sit besøg forærede Morten Andreas Korch en lang række effekter og arkivalier til Kærsgård Gods med henblik på, at de skulle bruges til at lave museum i Fyllested Mølle.
I årene der fulgte skulle man finde den rigtige konstruktion til etableringen af museet. Det blev altså i 2012 til Foreningen Morten Korchs Venner. Foreningen udarbejdede efter den stiftende generalforsamling en projektbeskrivelse for at søge ekstern finansiering. 
Siden har man opnået en finansiering fra LAG Middelfart og Middelfart Kommune til etableringen af museet. Desværre nåede Morten Andreas ikke at opleve denne udvikling eller at se det færdige museum, da han døde i 2012.

 

Bliv medlem af foreningen

Som medlem af Morten Korchs Venner får du gratis adgang til udstillinger på Museum Morten Korch hele året rundt. 
Som medlem af foreningen vil du være en af de første til at blive informeret museet og foreningens aktiviteter og arrangementer.
Som medlem af foreningen får du også mulighed for at få indflydelse på museets fremtid ved din deltagelse på den årlige generalforsamling eller ved at stille op og blive valgt ind i foreningens bestyrelse.
Du kan blive medlem ved at udfylde skemaet “bliv medlem” lige her på hjemmesiden, eller sende os en mail med alle dine kontaktinformationer til info@museummortenkorch.dk

 

Frivillig ved museet

 Du kan også blive frivillig ved museet og hjælpe aktivt med til at holde det åbent for gæster og være med til at udvikle museet i fremtiden. Hør nærmere omkring at blive frivillig ved at ringe til museet, skrive en mail til info@museummortenkorch.dk eller besøge os i museets åbningstid.